الطريق اللى الهدى

عزيزى الزائر مرحبا بك فى الطريق الى الهدى ونسعد باشتراكك معنا
والاستفاده بمعلوماتك وتخصصك لكى يكون تقدما بهذا المنتدى شكرا

اسلامى وتسالى ومسابقات ومعلومات سياسيه وعسكريه ومصريه

المواضيع الأخيرة

» عيد سعيد
الجمعة سبتمبر 10, 2010 11:56 am من طرف كوكى

» طريقة عمل الشيبسي احلي من المصنوع
الجمعة سبتمبر 10, 2010 11:52 am من طرف كوكى

» فطائر بالزعتر
الجمعة سبتمبر 10, 2010 11:44 am من طرف كوكى

» نفسك تاكلى كباب بس من غير لحمة ادخلى بسرررررررررعة
الجمعة سبتمبر 10, 2010 11:42 am من طرف كوكى

» فطيرة محشوة بالخضروات
الثلاثاء سبتمبر 07, 2010 3:56 am من طرف نسمة هوا

» طريقة عمل البيتزا
الثلاثاء سبتمبر 07, 2010 3:54 am من طرف نسمة هوا

» طريقه عمل البيتزا الايطاليه
الثلاثاء سبتمبر 07, 2010 3:51 am من طرف نسمة هوا

» اصنعى كنتاكى فى بيتك ...لا يفوتكم ......!!
الثلاثاء سبتمبر 07, 2010 3:46 am من طرف نسمة هوا

» سر فى قلى السمك زى المطعم
الثلاثاء سبتمبر 07, 2010 3:35 am من طرف نسمة هوا

التبادل الاعلاني

احداث منتدى مجاني

    طريقه عمل التورته بالشيكولاته

    شاطر
    avatar
    نور الاسلام
    Admin
    Admin

    عدد المساهمات : 559
    نقاط : 965
    السٌّمعَة : 2
    تاريخ التسجيل : 31/05/2010
    العمر : 22
    الموقع : some2allah.montadalitihad.com

    طريقه عمل التورته بالشيكولاته

    مُساهمة  نور الاسلام في الإثنين يونيو 07, 2010 1:17 pm

    دي بقي طريقة سهلة لعمل تورتة لاطفالك و مناسباتك


    المقادير
    1 ك ونصف دقيق منخول
    نصف ك زبد
    4 ملاعق كبيرة كاكاو
    فانيليا + ملعقة كبيرة بيكنج بودر
    نصف ك لبن
    نصف كوب سكر بودرة
    4 بيضات

    الطريقة

    يوضع الدقيق المنخول في اناء و يضاف اليه البيكنج بودر
    ثم في اناء اخر يدعك الزبد مع السكر حتي يبيض لونه بالمضرب
    ثم يضاف البيض واحدة واحدة مع الاستمرار في الضرب حتي
    ينتهي المقدار ثم يضاف الفانيليا و اللبن
    ثم يضاف خليط الدقيق علي دفعات مع التقليب بخفة
    ثم نحضر صينية و ندهنها بالسمن و رشة دقيق
    تصب عجينة التورتة في الصينية و تخبز في فرن متوسط الحرارة
    بتستمر في الفرن من ساعة الا ربع حتي ساعة تقريبا علي حسب فرنك
    بعد النضج تترك حتي تبرد علي منخل سلك
    ثم تشق نصفين و تحشي و تغطي بكريمة الشيكولاتة


    ملحوظه

    كل ما تزيدي في مدة ضرب البيض و الزبد كل ماتصبح هشة
    اشعلي الفرن قبل ماتبدئي خلط المقادير بحوالي ربع ساعة
    لا لا لا تفتحي باب الفرن الا بعد مرور نصف ساعة تقريبا و عند الضرورة كمان علشان دة ممكن يسبب في هبوط سطح التورتة
    اتاكدي من سلامة باب الفرن حتي لا يسمح بمرور الهواء اليها


    _________________


      الوقت/التاريخ الآن هو السبت أبريل 21, 2018 3:06 pm