الطريق اللى الهدى

عزيزى الزائر مرحبا بك فى الطريق الى الهدى ونسعد باشتراكك معنا
والاستفاده بمعلوماتك وتخصصك لكى يكون تقدما بهذا المنتدى شكرا

اسلامى وتسالى ومسابقات ومعلومات سياسيه وعسكريه ومصريه

المواضيع الأخيرة

» عيد سعيد
الجمعة سبتمبر 10, 2010 11:56 am من طرف كوكى

» طريقة عمل الشيبسي احلي من المصنوع
الجمعة سبتمبر 10, 2010 11:52 am من طرف كوكى

» فطائر بالزعتر
الجمعة سبتمبر 10, 2010 11:44 am من طرف كوكى

» نفسك تاكلى كباب بس من غير لحمة ادخلى بسرررررررررعة
الجمعة سبتمبر 10, 2010 11:42 am من طرف كوكى

» فطيرة محشوة بالخضروات
الثلاثاء سبتمبر 07, 2010 3:56 am من طرف نسمة هوا

» طريقة عمل البيتزا
الثلاثاء سبتمبر 07, 2010 3:54 am من طرف نسمة هوا

» طريقه عمل البيتزا الايطاليه
الثلاثاء سبتمبر 07, 2010 3:51 am من طرف نسمة هوا

» اصنعى كنتاكى فى بيتك ...لا يفوتكم ......!!
الثلاثاء سبتمبر 07, 2010 3:46 am من طرف نسمة هوا

» سر فى قلى السمك زى المطعم
الثلاثاء سبتمبر 07, 2010 3:35 am من طرف نسمة هوا

التبادل الاعلاني

احداث منتدى مجاني

    صينية الخضار في الفرن

    شاطر
    avatar
    sa_osaa2007
    مشرفه قسم
    مشرفه قسم

    عدد المساهمات : 42
    نقاط : 58
    السٌّمعَة : 0
    تاريخ التسجيل : 06/07/2010
    العمر : 31

    صينية الخضار في الفرن

    مُساهمة  sa_osaa2007 في الخميس يوليو 08, 2010 4:24 pm


    للنباتيين

    المقادير:

    ¼ كيلو كوسا.

    ¼ كيلو جزر.

    3 حبات بطاطس.

    ¼ كيلو بازلاء.

    ¼ كيلو فاصوليا خضراء مسلوقة.

    يمكن إضافة أنواع خضروات أخرى حسب الرغبة.

    2 راس بصل مفروم.

    1 فص ثوم مفروم.

    ¼ ملعقة زنجبيل أخضر مفروم.

    2 حبة طماطم مفرومة.

    1 ملعقة سمن كبيرة.

    1 ملعقة صغيرة ملح.

    1 ملعقة كاري.

    1.5 ملعقة فلفل أبيض.

    1.5 كوب ماء.

    طريقة التحضير:تقشر البطاطس وتقطع مكعبات ثم تغسل وتنقع مع إضافة الملح

    وتترك لفترة ثم تقلى في الزيت حتى تكتسب اللون الذهبي.

    أما بالنسبة للكوسا فتزال قشرتها الخضراء ويزال رأسها وتغسل

    جيداً وتقطع على شكل دوائر وكذلك يحضر الجزر بنفس الطريقة.

    تغسل الفاصوليا وتقطع قطع صغيرة.

    يجهز الفرن ويترك مشتعلا لمدة ¼ ساعة حتى ترتفع درجة حرارته

    (ينبغي أن تكون النار هادئة داخل الفرن).

    في هذه الأثناء توضع الكوسا والجزر والبازلاء والفاصوليا في

    صينية ويوضع فوقها 2 ملعقة سمن كبيرة والتوابل ويضاف كمية الماء.

    توضع الصينية في الفرن الهادئ لمدة ثلث ساعة.

    تضاف البطاطس بعد ذلك للصينية وتخلط جميع المكونات و

    تبقى خمس دقائق أخرى في الفرن.

    تغلق نار الفرن ويبقى باب الفرن مغلقا لمدة خمس دقائق بعد

    إطفاء النار حتى تتماسك المكونات.


    تقدم هذه الصينية مع الأرز الأبيض.


    _________________
    (( اللهم لك الحمد والشكر كما ينبغي لجلال وجهك وعظيم سلطانك ))


    avatar
    حفصة

    عدد المساهمات : 88
    نقاط : 244
    السٌّمعَة : 0
    تاريخ التسجيل : 20/06/2010
    العمر : 23
    الموقع : http://some2allah.montadalitihad.com/

    رد: صينية الخضار في الفرن

    مُساهمة  حفصة في الخميس يوليو 08, 2010 4:41 pm

    اه الجمال ده انا جعت
    مرسى اوى يا اوسا على الاكلات الجميله دى
    avatar
    sa_osaa2007
    مشرفه قسم
    مشرفه قسم

    عدد المساهمات : 42
    نقاط : 58
    السٌّمعَة : 0
    تاريخ التسجيل : 06/07/2010
    العمر : 31

    رد: صينية الخضار في الفرن

    مُساهمة  sa_osaa2007 في الخميس يوليو 08, 2010 4:44 pm

    مرسي ع مرورك ياقمر


    _________________
    (( اللهم لك الحمد والشكر كما ينبغي لجلال وجهك وعظيم سلطانك ))


    avatar
    كوكى
    مشرفه قسم
    مشرفه قسم

    عدد المساهمات : 317
    نقاط : 586
    السٌّمعَة : 0
    تاريخ التسجيل : 07/06/2010
    العمر : 24

    رد: صينية الخضار في الفرن

    مُساهمة  كوكى في الخميس يوليو 08, 2010 4:54 pm

    مش انتى لوحدك يا حفصه انا بقا هموت من الجوع

    ههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه

    مرررسى يا قمر على الاكله الحلوة دى

    انتى هتبقى ست بيت جاااااااااامدة

      الوقت/التاريخ الآن هو السبت أبريل 21, 2018 2:53 pm